Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Budapest Tarasz

télikert terasz Budapest étterem
Beüvegezett terasz, fedett medence. Budapest Terasz

Manapság egyre népszerűbb és látogatottabb Budapesten a Terasz. Ez egy elegáns vega étterem - csak ínyenceknek; hátsó traktusában fedett medence (képünk illusztráció) várja a jóllakottakat. A borravaló leúszható.

Egy korábban csak szép időben használható udvari terasz került körbeüvegezésre, befedésre, beépítésre a vendéglő hátsó kijáratánál. A konstrukció szépen tervezett és a kivitelezés igényes, az eredmény pompás gasztronómiai pavilon, dísze az épületnek és jelentős mértékben növeli a környéken lakók komfortérzetér az a tudat, hogy mindig kapnak vegetariánus kaját. A terasz beüvegezése és a télikert berendezése nem tartozik a költséges mulatságok közé.

Budapest főváros igen divatos alakzatai lettek a növényszobák, szobakertek. London, Párizs, Bécs és Budapest télikertjei nevezetesek. A szecessziós stílus magyarországi felívelésének fénykorában "úri divat" lett a télikert építés: elegáns házak díszét képezték az üvegezett szalonok, közösségi termek, aulák, hallok a díszes ólomüveg ablakok alatt.

A műanyag ablakú téli kertek, pavilonok, csarnokok és üvegkupolájú közösségi helyiségek, virágházak vagy akár kerti pergolák megfelelő belső kialakítása leginkább esztétikai kérdés, de a célszerűséget is szolgálnia kell. Az utóbbi időben már télikertnek nevezik az efféle szobát akkor is, ha nincsen benne egyetlen növény sem folyadékgyűjtő tálcára tett cserépben, és a növények elhelyezése per definitionem nem is szükséges a fogalmi megfeleleléshez. Az Angliában elfogadott szabvány szerint az a helyiség minősül télikertnek, amelynek falazata legalább 50%-ban, tetőzete pedig 75%-ban készült üvegből vagy a napfény számára átlátszó más anyagból (polikarbonát, plexi vagy más műanyag).

A lakás hőháztartása

A napenergia nagyrészt fénysugárzás formájában érkezik a Föld felszínére, az üveg ebből csak az UV tartományt szűri ki valamelyest, a látható fényt javarészt átereszti, ám visszatartja a felmelegedett felületek hosszabb hullámú hősugárzását (infrafény), így az energia nem szökik meg, illetve leginkább csak hővezetés és légáramlás okozhat hőveszteséget, a visszasugárzás nem. A bent tartott meleg fűti a télikerttel közös falú helyiségeket, amelyekben a fűtési szezonban lejjebb lehet húzni a termosztátot. Alkalmas a hő arra is, hogy egy tartály vizét felmelegítse.

 0
Tovább

Mobilmarketing megoldások

Marketingigazgatónk szerint a tömeges SMS-küldés a leghatékonyabb módszer a mobilmarketing kampány lebonyolításához. Brit tudósok szerint ugyanis a felhasználók egy évben 25 napnyi időtartamban nézik és nyomkodják bőszen az okos vagy kevésbé művelt mobiltelefonjukat, emellett azon interneteznek plusz még SMS üzeneteket küldenek, fogadnak, továbbítanak - és persze készítik tömegesen a szelfiket lehetetlen pózokban. A szöveges üzenetváltás Lloyd al-Bakar médiakutató monográfiája szerint valamelyest és átlagos adatokat véve alapul egyes országok viszonylatában népszerűbb még a telefonálásnál is, igaz, csak szezonálisan.

Ugyancsak marketingigazgatónk ragaszkodott ahhoz, hogy megtanuljuk ezt a definíciót:

A tömeges SMS-küldés nem egyéb, mint címlista alapján való nagy mennyiségű szöveges üzenet egyidejű kézbesítése mobil eszközre adatbázis alapján - márványtáblára illő szavak!

 0
Tovább

Keresőmarketing projektek irányítása

keresőmarketing prince2 prijektmenedzsment pr-cikk
Prince 2 módszertan - vázlat

A projektek megvalósítása minden esetben egy sokoldalú megfelelési feladat végrehajtását is jelenti. Semmilyen projekt nem lehet sikeres, ha figyelmen kívül hagyjuk azokat a kereteket, amelyek között meg kell valósítanunk. Tervezhetünk ugyan kolosszális eredményű programot, ám ha a tervezetünk elrugaszkodik azoktól az adottságoktól és lehetőségektől, amelyek között meg kell valósulnia - akkor valóban csak tervezet marad. A végrehajtás komplex feladat és az irányításnak ellenőrzött körülmények között kell történnie.

Így van ez akár egy vállalat vezetése által kitűzött célprogram, akár egy társadalmi szervezet által végrehajtani kívánt akció, akár egy intézményi missziórogram esetében.

Hogy mimódin kell keretek között tartani egy projekt levezénylését, azt ma már egyetemeken tanítják. Sok módszer ismert, de újabban mindegyik fölé helyeződik a PRINCE2 projektmenedzsment módszertan, amely, úgy tűnik, a projektek irányításának legáltalánosabb elméletévé kezd válni, olyan metodológiává, amely kivétel minden projektfolyamatra alkalmazható. Így a keresőmarketing projektumokra is, amelyek azt a szélt szolgálják, hogy valamely weboldalt kedvező Google-pozíciókba juttassunk a kulcsszavas találati rangsorban.

Ha például egy olyan honlapot kell sikerre vinnunk, amely a télikertek építésével foglalkozik (és egy budapesti vállalkozás tevékenységét reklámozza), akkor a projekt felépítésében nem csupán a SEM (vagyis a keresőmarketing) speciális jellegét kell figyelembe vennünk, hanem a teljes prcesszust ajánlatos a PRINCE2 elvei és útmutatásai alapján lebonyolítanunk. Ez esetben a terv, a szervezés, az irányítás és az ellenőrzés komplex egészet fog képezni és ellenőrzött keretek közt történik a lefolyása,

A témákról bővebben:

 0
Tovább

Várom a reblog.hu indulását

Új domaint, új szerkesztőt, új rendszert ígér a szolgáltató. Várom nagyon!

Reklámmentes lesz??

 0
Tovább

Boborján Kárpátalján

Kicsit feldobtam egy kárpátaljai irodalomtörténész blogját azzal, hogy számára hízelgő összehasonlítást tettem, kifejtve, hogy érvelése alapján a felemelt ujjával múltamra emlékeztető tudós blogíró engem bizony Boborjánra emlékeztet, aki hiába öltözött Jetinek, mégis kinevették azzal, hogy egyáltalán nem ijesztő. Válasza ez volt: De! – Nagyjából ilyen meggyőzően állít Csordás László különféle dolgokat, nyolcszor is leírva a nevemet. Ebből aztán kis vihar keletkezett a kárpátaljai magyar irodalom bilijáben, így megadatott nekem, hogy Cs. L.  alig olvasott és hótt unalmas blogját kicsit felpörgessem. A szerző sajnos csak pár napig sütkérezhet az általa kárhoztatott és szerinte az én asztalomat képező cirkusz rivaldafényében - azóta napi olvasottsága újra visszazuhant a 10 érdellődő alá.

A dolog azzal kezdődött, hogy egy furcsa meghívó olvastán meglepődve fedeztem fel rajta egy számomra korábban ismeretlen kárpátaljai irodalomtörténészt, no meg egy csomó írót. Az íróság fogalma persze eléggé tág, így aligha lett volna érdemes abba belemenni, milyen szakmai ismérvek alapján nevezhető valaki írónak, költőnek egy meghívón vagy bárhol másutt (később aztán mégis erre kanyarodott a vita, leginkább a facebook-bejegyzések nyomán). Ám afölött mégsem siklothattam el, hogy valaki mitől is lesz irodalomtörténész, mert ez talán mégis jobban köthető bizonyos kritériumokhoz és én azt gondolom, nem diploma teszi az irodalomtörténészt – még Kárpátalján sem. No erre atán a kárpátaljai Boborján kicsit felkapta a vizet és arra emlékeztetett, hogy az én első kötetem sem volt valami fényes. Ez persze igaz. De az is, hogy első néhány könyvkritikám megjelenése után bizonyára élénken tiltakoztam volna, ha egy plakáton irodalomtörténésznek neveznek.

 0
Tovább

Követők

BDK roll

Feedek