életmód egészség bio

Napjainkban egyre nagyobb divatja van a "bioélelmiszereknek". Egyre többen tudatosan próbálnak meg bioélelmiszereket vásárolni, hogy ezzel is egészségesebben éljenek, nem beszélve a vegyszerek környezetszennyező hatásáról.

Mit jelent a biokertészet?

A gazdálkodók jelentős része a talaj trágyázására ammónium- vagy kálium-szulfátot vagy- foszfátot használ.

A biokertészet hívei azt vallják, hogy a vegyszerek használata mesterséges, és azok az élelmiszerek, amelyek szerves anyaggal trágyáznak értékesebb táplálékot képviselnek. Továbbá minden vegyszer mellőzése mellett vannak, legyen szó gyomirtóról vagy növényvédő szerekről.

Kutatások bebizonyították, hogy nem lehet ízben különbséget tenni a szerves anyagon és a szervetleneken termesztett élelmiszerek között. Sőt tápanyagtartalomban sem lehet különbséget tenni.

A közmondás is úgy tartja, hogy az vagy, amit megeszel. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy teljességgel kizárja azokat az élelmiszerek, amelyek vegyszerekkel érintkezhettek, míg az asztalra kerültek.

Ön mértékletesen táplálkozik?

Nyilvánvalóan, mint az étkezés során a legfontosabb a mértékletesség. A problémák akkor kezdődnek, ha átesünk a ló túloldalára és valamiből túl sokat fogyasztunk.

Az elhízás számos rizikótényezőt hordoz magában az egészségünkre nézve. Érdemes alaposan átgondolni, hogy mennyivel viszünk be több kalóriát a szervezetünkbe, mint amennyire annak szüksége van.

A túlzott kalóriabevitel ugyanis magában hordozza annak a lehetőségét, hogy elhízzunk, illetve akárhogyan is próbálunk, ne tudjunk lefogyni.

Sok ember azért kövér, mert alacsony az anyagcsererátája, így kevesebb energiát igényel. Számukra nehezebb a fogyás, még akkor is ha kevesebbet esznek.

Ma már létezik módszer, amely egyszerre segít abban, hogy kevesebb kalóriát vigyünk a szervezetünkbe és még az anyagcsere folyamataink is gyorsabbá váljanak. Az úgynevezett fogyasztószerek lényege éppen ebben áll, mivel csökkentik az étvágyunkat, így lényegeges kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe és még gyorsítanak is a zsírégető, - és anyagcsere folyamatainkon.

Fontosnak tartjuk, hogy ezzel kapcsolatban felhívjuk a figyelmét arra, hogy csak megbízható helyről szerezze be a termékeket (például Adipex-P, Genesis Sibutramine), nehogy hamisítványba fusson bele.

Mindig úgy keressen ár, hogy "eredeti sibutramine rendelése" és legyen körültekintő.