Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egészségünk és a télikert

télikert terasz egészség életmód
Növényterápiás télikert a beépített teraszon

Az otthonunkhoz épített télikert nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az év minden napján közelebb legyünk a természethez, és élvezhessük a növények és virágok szépségét. Az ilyen típusú környezetben való tartózkodás pozitívan befolyásolhatja az egészséget és a közérzetet, többek között az alábbi módon:

  1. Jobb levegőminőség. A növények oxigént bocsátanak ki, és felveszik a szén-dioxidot, így javítják a levegő minőségét, ami jót tesz az egészségnek. Az otthonunkhoz épített télikertben különösen tiszta és friss levegőt lélegezhetünk be.
  2. Stresszcsökkentés. A természet közelsége és a zöld környezetben tartózkodás csökkentheti a stresszt és javíthatja a hangulatot. A télikertben való tartózkodás segíthet az elménk és a testünk ellazításában, így hozzájárulhat az általános komfortérzéshez.
  3. Természetes fény. A családi ház üvegpavilonja, beépített terasza megfelelő világítást biztosít a természetes fényből, ami pozitív hatással lehet a mentális és fizikai egészségre. A természetes fény stabilizálja a bioritmusunkat és javíthatja a hangulatot.
  4. Aktív kikapcsolódás. Az üvegházban nevelt növényekkel való foglalkozás aktív tevékenység, amely segíthet az egészség fenntartásában és a stressz csökkentésében. Az ültetés, ápolás, öntözés és metszés mind olyan tevékenységek, amelyek segítenek a testmozgásban és az aktív kikapcsolódásban.

Ezen előnyök miatt az ingatlanunkat díszétő télikert hozzájárulhat az egészséges életmódhoz és a jó közérzethez. Azonban fontos megjegyezni, hogy a télikertünk rendszeres karbantartást igényel, hogy megőrizze előnyeit. A növények ápolása, a rendszeres tisztítás és az optimális hőmérséklet fenntartása segíthet az egészséges környezet megőrzésében.

Terápiagyakorlatok az üvegteraszon

A beüvegezett terasz lehetőséget ad a különböző terápiás kezelések végezésére is. Az alábbiakban néhány példa található:

 0
Tovább

Milyen töltöttségi szinten érdemes tartani a mobiltelefont?

akkumulátor mobil

Napjainkban rendkívül elterjedté váltak a mobiltelefonok, okostelefonok, ennek ellenére mégis csak kevesen tudják, hogy mi a helyes töltési szint számukra. Ennek segítése érdekében a mostaniakban arról gyűjtöttünk össze röviden mindent, hogy milyen töltöttségi szinten érdemes tartani a mobiltelefont.

 0
Tovább

Mit kaphatunk egy ipari kerék webáruházban?

termék webáruház

Az ipari kerekek számos téren jelen vannak életünkben, azonban sokszor fel sem tűnik számunkra, hogy mi mindenhez alkalmazhatók. Egy ipari kerekek forgalmazásával foglalkozó webáruház kínálatát vizsgálva azonban teljesebb képet kaphatunk ezekről az eszközökről. Az alábbi cikkben éppen ezért összegyűjtöttük, hogy mit kaphatunk egy ipari kerék webáruházban.

 0
Tovább

Hasznos infók a 15. kerületről

Budapest autómentés szolgáltatás

A főváros pesti oldalának északi részén fekszik a 15. kerület. Lakosságát és területének nagyságát tekintve közepes nagyságú kerületnek számít. A következőkben áttekintjük az erre a kerületre vonatkozó alapvető adatokat, történetét, kereskedelmi és közlekedési viszonyait, valamint látnivalóit. Ha elgondolkodtál azon, hogy ide költözz, tarts velünk!

15. kerület: Alapadatok

Kezdjük a legalapvetőbb infókkal a 15. kerületről:

  • területe: 26,94 km²
  • népessége: 79 675 fő
  • polgármestere: Németh Angéla
  • városrészek: Pestújhely, Rákospalota, Újpalota

15. kerület: Rövid történet

Kezdetben, a középkorban 6 falu épült a mai 15. kerület területén. Sajnos azonban a tatárjárás pusztítása miatt ezek a falvak kihaltak. Az 1700-as évek elején még nagy zöld füves területek húzódtak itt, aztán az 1800-as évek elején megjelentek a sörfőzdék és a nyaralók. Az 1800-as évek közepén átadott Pest-Vác vasútvonat nagyot lendített a turizmuson, mely már ez megelőzően is virágzott. Lakosságát tekintve ebben a korban polgári és munkás rétegek jellemzőek. 1950-ben vált a terület Rákospalotával együtt a főváros részévé, ettől kezdve létezik mai formájában a 15. kerület.

15. kerület: Hétköznapi élet

A 15. kerület lakói bővelkednek vásárlási lehetőségekben, de a városrész közlekedését tekintve is megfelelő. Lássuk a részleteket.

Kereskedelem és szolgáltatások

 0
Tovább

A kerti pavilonok megfelelő rögzítése a különböző felületeken

termék sátor pavilon kert

A helyes és biztonságos használat érdekében, a kerti sátraknak megfelelően rögzítve kell lenniük. A "megfelelő rögzítés" nem egy bonyolult dolog: az szükséges mindössze, hogy a vásáron-, vagy a kiállításon való részvétel előtt tájékozódjunk, hogy milyen típusú a felület, amelyen az esemény majd zajlik.

Függetlenül a felület típusától, minden esetben van lehetőség arra, hogy a sátrat biztonságosan horgonyozzuk, úgy, hogy az akár az erősebb széllökéseknek is ellenálljon.

A kerti pavilonok szélbírása átlag 30km/h, efölötti szélerősség esetén a meteorológusok már figyelmeztetést adnak ki. Így, ha csak egy "erősebb" szél fúj, bontsa ki a sátrát, és gond nélkül állítsa fel. A jó rögzítés majd a helyén tartja.

Lássuk tehát, a kerti pavilonok rögzítésének megfelelő módjait a tartófelület típusától függően:

Ha a sátrat füves, agyagos, vagy közönséges talajra állítjuk fel, a rögzítés meglehetősen egyszerű. Rögzítőcövekekre és rögzítőhevederre van szükségünk mindössze, a sátor minden lábához egy szettre. Fontos, hogy rozsdamentes, horgonyzott sátorcöveket használjunk, ezek hosszas használat után is újnak látszanak, esztétikusak, mindenekelőtt pedig, biztonságosan rögzítik a sátrat. A sátorcövek ideális átmérője 1cm, hossza 40-45cm, így lehetünk biztosak afelől, hogy egy erősebb széllökés sem rántja majd ki a földből. A megfelelő rögzítőhevederen a kívánt hosszúság karabiner segítségével szabályozható. Ez a rögzítés gyors, viszonylag egyszerű és biztonságos.

 0
Tovább

Követők

BDK roll

Feedek