A kármentő tálca károsodásának diagnosztizálása és megelőzése a desztillációs oszlopokban

Absztrakt helyzet alakult ki, miutána a vegyiparban kevés figyelmet fordítottak a tálcák károsodásának diagnosztizálására és megelőzésére a desztillációs  oszlopokban. A kármentő tálca károsodása komoly üzemeltetési költségeket okozhat. Ha a kármentő tálca károsodása a teljes leállításhoz vagy korlátozott gyártási művelethez vezet, különösen a nagy átviteli folyamatok esetén, a költségbüntetés súlyos lehet. A költségek magukban foglalják az tartályoszlopok szétszerelésének és javításának közvetlen költségeit, valamint az ebből fakadó termelési veszteségeket.

 

Kármentés a vegyiparban

Az oszloptálcák esetét érintő felmérés eredményei alapján azonosítják az ipari folyadékgyűjtő kármentő tálca sérülésének okait. A desztillációs oszlop alatti kármentő tálca károsodása okának és megelőzésének megvitatásával együtt a természeti oszlop károsodásának diagnosztizálásának problémáját is részletesebben tárgyalják a kártérítési perben.

Ez fontos, mivel bizonyos oszlop viselkedés, például a habzás, ugyanannak a kognitív viselkedészavarnak tűnik, amelyet a kármentő tálca sérülése és / vagy a csomagtartó okoz. Az műanyag oszlop instabilitását az áramlás változása miatt az oszlopba és az onnan, valamint a nyomászavarokat szintén a kármentő tálca sérülése okozhatja. Nyilvánvalóan nagyon fontos elkülöníteni a probléma okát, mivel a megoldás akár triviális, akár nagyon költséges lehet.

Szintén adtak néhány ajánlást a tartályos oszlop műszereire és kezelőszerveire, amelyek elősegíthetik az oszlop működésének stabilizálását és a problémák okának diagnosztizálását. „Nagyon csalódást okozhat az ellenőrző mérnök, aki jelentős időt és erőfeszítést költött egy olyan továbbfejlesztett desztillációs oszlop-ellenőrzési stratégia kidolgozására és végrehajtására, amely évente legalább 100 millió dollárt takaríthat meg, mert ez egy induló, ideges, vagy leállításkor az oszloptálcák megsérültek. " Ez nem más, mint a 
desztillációs vezérlőoszlop instabilitása, habzása az IBC tartálygyártó desztillációs oszlopokban és tálcakárosodásban.