termék sátor pavilon kert

A helyes és biztonságos használat érdekében, a kerti sátraknak megfelelően rögzítve kell lenniük. A "megfelelő rögzítés" nem egy bonyolult dolog: az szükséges mindössze, hogy a vásáron-, vagy a kiállításon való részvétel előtt tájékozódjunk, hogy milyen típusú a felület, amelyen az esemény majd zajlik.

Függetlenül a felület típusától, minden esetben van lehetőség arra, hogy a sátrat biztonságosan horgonyozzuk, úgy, hogy az akár az erősebb széllökéseknek is ellenálljon.

A kerti pavilonok szélbírása átlag 30km/h, efölötti szélerősség esetén a meteorológusok már figyelmeztetést adnak ki. Így, ha csak egy "erősebb" szél fúj, bontsa ki a sátrát, és gond nélkül állítsa fel. A jó rögzítés majd a helyén tartja.

Lássuk tehát, a kerti pavilonok rögzítésének megfelelő módjait a tartófelület típusától függően:

Ha a sátrat füves, agyagos, vagy közönséges talajra állítjuk fel, a rögzítés meglehetősen egyszerű. Rögzítőcövekekre és rögzítőhevederre van szükségünk mindössze, a sátor minden lábához egy szettre. Fontos, hogy rozsdamentes, horgonyzott sátorcöveket használjunk, ezek hosszas használat után is újnak látszanak, esztétikusak, mindenekelőtt pedig, biztonságosan rögzítik a sátrat. A sátorcövek ideális átmérője 1cm, hossza 40-45cm, így lehetünk biztosak afelől, hogy egy erősebb széllökés sem rántja majd ki a földből. A megfelelő rögzítőhevederen a kívánt hosszúság karabiner segítségével szabályozható. Ez a rögzítés gyors, viszonylag egyszerű és biztonságos.