Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Műanyag közösségek?

Jó ideje leszoktam arról, hogy csatlakozzak, feliratkozzak, regisztráljak - telítődtem virtuális ingerekkel, ma már inkább szűrő-eszközöket, mint új infóforrásokat keresek. Most gyors egymásutánban mégis ismét regisztráltam pár új helyre, persze közösségi oldalakra is - de miért?

Az egyikre KállaDr postja és az ott fellángolt vita miatt lettem igazán kíváncsi. Kérdésem az volt, hogy miért kell azonnal - kívülről! - darabokra szedni valamit, amin még egy alap felhasználói kör sincs fönt..! :) Szerintem ez vicces, úgyhogy bementem, megnéztem, és bár tényleg kicsit rózsásabb képet fest (egymásról) mint az átlag magyar web-valóság, az egymás bemutatásán alapuló új magyar közösségi site érdekesnek ígérkezik, és egyszerűen szépen van megcsinálva, minek szépítsem.:) Burjánozzon minden közösségi site... Ez nem műanyag közösség, élő, szerves, dinamikus. DrKállay egyébként pszicho-blogjáról ismert, legutóbb arról írt, hogy a kognitív viselkedésterápia sikeres a pánikbetegség és agorafóbia öngyógyításában, a pániktünetek hatékony, részben alternatív elemeket tartalmazó kezelésében.

A másikra az a PR-szakember hívta fel a figyelmemet, akit tipikus óvatos-webkettő-kritikusnak tartok, vagyis ódzkodik lelkesedni bármi talmi vagy divatos ügyért - emiatt aztán ha valami bejön neki, az már aztán infó nekem is. Az ún. Tartály-kommunikációs és kaptártudatos szakma saját social network-je ez a hely, ahol az értékes szakmai tartalom, az értékes szakmai kapcsolatok, a valódi hasznos tudás+tapasztalat körbejár. Valódi szakmai hub, ennek igazán van értelme. Edukáció, állás, tudás-megosztás - blogok, fórumok, chat - saját profil, csoportok, keresés... Szóval minden, ami egy rendes közösségi site-ra kell, miközben messzemenőkig kimeríti a több mint móka tényállást. Ez a Tartály sem műanyag, sem ipar.

A harmadik egy magánkezdeményezés, szerintem szuper: Kármentő Kalauz. Megnézheted az aktuális eseményeket, akár eseményt szervezel, akár szakmai infóéhségedet szeretnéd "tudás + networking" falatokkal csillapítani, akár konferencia-hiéna / esemény-freak, akár például konferencia-helyszín vagy hirdető vagy, stb: ez neked egy jól megépített szolgáltatás arról, hogyan csökkentsed környezeted károsodását. Az ötlet gazdái és kidolgozói "esti projekt"-ként fejlesztették, és azon a felfogáson szeretnének változtatni, hogy a környezettudatos élet macerás. Szerepelhetsz az adatbázisunkban! Az üzleti modell arra az elképzelésre épül, hogy nyújtsunk minél több ingyenesen használható, felhasználóbarát funkciót, adjunk mintegy kármentő tálcát a környezetbarátoknak, tegyük visszatérővé a látogatóinkat, generáljunk minél nagyobb látogatottságot, és ezt a látogatottságot adjuk el a reklámozóknak, akik célzottan, érdeklődési körük alapján szólíthatják meg a közönségüket. Ezt egészítik ki a későbbiekben a szervezőknek kínált további szolgáltatások. Gyorsan bővül az adatbázisuk, fejlesztik a szolgáltatásokat is, és még a hivatalos indulás is hátravan (persze béta).

Azt a közhelyet értem a bejegyzés címe alatt, hogy a "sima" közösségi site-ok idestova már csak az (internetre) újbelépőknek, meg a kamaszoknak lehet érdekes, a social networking maga viszont egyre átütőbb igény, hamarosan kizárólag speciális, specializált közösségi oldalakon fogunk mozogni. Szerintem a műanyag közösségek ideje lejárt.

 0
Tovább

A kármentő tálcák megmentése

A kármentő tálca károsodásának diagnosztizálása és megelőzése a desztillációs oszlopokban

Absztrakt helyzet alakult ki, miutána a vegyiparban kevés figyelmet fordítottak a tálcák károsodásának diagnosztizálására és megelőzésére a desztillációs oszlopokban. A kármentő tálca károsodása komoly üzemeltetési költségeket okozhat. Ha a kármentő tálca károsodása a teljes leállításhoz vagy korlátozott gyártási művelethez vezet, különösen a nagy átviteli folyamatok esetén, a költségbüntetés súlyos lehet. A költségek magukban foglalják az tartályoszlopok szétszerelésének és javításának közvetlen költségeit, valamint az ebből fakadó termelési veszteségeket.

 0
Tovább