Budapest autómentés szolgáltatás

A főváros pesti oldalának északi részén fekszik a 15. kerület. Lakosságát és területének nagyságát tekintve közepes nagyságú kerületnek számít. A következőkben áttekintjük az erre a kerületre vonatkozó alapvető adatokat, történetét, kereskedelmi és közlekedési viszonyait, valamint látnivalóit. Ha elgondolkodtál azon, hogy ide költözz, tarts velünk!

15. kerület: Alapadatok

Kezdjük a legalapvetőbb infókkal a 15. kerületről:

  • területe: 26,94 km²
  • népessége: 79 675 fő
  • polgármestere: Németh Angéla
  • városrészek: Pestújhely, Rákospalota, Újpalota

15. kerület: Rövid történet

Kezdetben, a középkorban 6 falu épült a mai 15. kerület területén. Sajnos azonban a tatárjárás pusztítása miatt ezek a falvak kihaltak. Az 1700-as évek elején még nagy zöld füves területek húzódtak itt, aztán az 1800-as évek elején megjelentek a sörfőzdék és a nyaralók. Az 1800-as évek közepén átadott Pest-Vác vasútvonat nagyot lendített a turizmuson, mely már ez megelőzően is virágzott. Lakosságát tekintve ebben a korban polgári és munkás rétegek jellemzőek. 1950-ben vált a terület Rákospalotával együtt a főváros részévé, ettől kezdve létezik mai formájában a 15. kerület.

15. kerület: Hétköznapi élet

A 15. kerület lakói bővelkednek vásárlási lehetőségekben, de a városrész közlekedését tekintve is megfelelő. Lássuk a részleteket.

Kereskedelem és szolgáltatások